Colecţia de uleiuri biblice

Oils of Ancient Scripture Collection

Uleiurile esenţiale au reprezentat, în vremurile biblice, o parte dintre produsele folosite zilnic, de către cei care trăiau în orientul apropiat – evrei, creştini şi vecinii lor. 36 dintre cele 39 de cărţi ale Vechiului Testament şi 10 dintre cele 27 de cărţi ale Noului Testament menţionează uleiurile esenţiale şi plantele din care acestea sunt produse.

Colecţia  Young Living de uleiuri biblice “Oils of Ancient Scripture” include 10 uleiuri simple în flacoane de 5 ml. Cele 10 uleiuri biblice din această colecţie vin în sticluţe cu etichetă aurie, Young Living fiind singura firmăă care etichetează astfel aceste uleiuri preţioase.

S-a demonstrat prin măsurători, ca uleiurile din sticluţele cu etichetă aurie au o frecvenţă dublă faţă de cea a aceluiaşi ulei esenţial dintr-o sticluţă cu etichetă obişnuită. Acest lucru se poate datora şi faptului ca cele 10 uleiuri biblice acţionează  sinergic împreună, ca parte a aceleiaşi colecţii. De aceea, te sfătuiesc să difuzezi împreună cele 10 uleiuri, câte o picătură din fiecare, şi să te bucuri de efectele pe care le va avea asupra ta, cât şi de cele pe care le va avea asupra atmosferei din încăperea în care sunt difuzate şi acţionează sinergic aceste 10 uleiuri minunate:

  1. Aloes (lemn de santal Royal Hawaiian™)

Varietatea de aloes menţionată în Biblie era un ulei importat din India, cunoscut şi sub numele de lemn de santal (în engleză: Sandalwood). Astfel, Aloes este denumirea din vechime a lemnului de santal. A nu se confunda cu Aloe vera, care este altă plantă şi are alte proprietăţi.

Lemnul de santal a fost un cadou pe care Nicodim i l-a adus lui Iisus:

Ioan 19:39: Şi a venit şi Nicodim, cel care venise la El mai înainte, noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă şi aloe.

Aloes sau lemnul de santal este cunoscut pentru capacitatea sa de a hrăni şi îngriji diferite părţi din corp, prin:

  • oxigenarea ţesuturilor, inclusiv a creierului
  • stimularea secreţiilor naturale de melatonină
  • capacitatea de a ne oferi un somn odihnitor
  • pregătirea corpurilor pentru înmormântare
  1. Cassia (Casia)

Casia a fost un ingredient cheie utilizat în cadrul ceremoniilor din temple:

Psalmi 44:10: Smirna şi aloea îmbălsămează veşmintele Tale; din palate de fildeş cântări de alăută Te veselesc.

Uleiurile esenţiale, inclusiv cassia, nu numai că fac bine corpului, dar ne influenţeză şi emoţiile. Spre deosebire de celelalte simţuri, care ajung în primul rând la creier, simţul mirosului este conectat direct la corpul nostru emoţional. Cassia ne hrăneşte trupul şi spiritul, prin:

  • stimularea sentimentelor de bucurie, fericire şi veselie
  • duce la vindecare emoţională
  1. Cedarwood (Lemn de cedru)

Leviticul 14:17: Apoi, din untdelemnul rămas în palma lui va pune preotul pe vârful urechii drepte a celui ce se curăţeşte, pe degetul cel mare al mâinii lui drepte şi pe degetul cel mare de la piciorul cel drept al lui…

“Cedrii Libanului” au fost apreciați pentru durabilitatea lor și au fost utilizați pentru a construi faimosul templu al lui Solomon. Regele Solomon şi-a construit palatul şi templul din lemn de cedru brut (III Regi 6:9-15). Acest lucru i-a oferit lui Solomon un mediu în care el putea inhala în continuu molecule de ulei de lemn de cedru şi în care putea gândi clar şi lua decizii înţelepte.

Inhalarea uleiului de cedru sporeşte abilitatea de a gândi limpede şi amplifică starea de conştienţă necesară meditaţiei şi rugăciunii eficiente deoarece, din toate uleiurile esenţiale din lume, cedrul are cea mai mare concentraţie de sescviterpene (98%). Sescviterpenele din cedru au capacitatea de a trece peste bariera sânge-creier şi de a oxigena creierul direct, în momentul inhalării, prin intermediul căilor nazale şi al nervilor olfactivi. S-a avansat chiar ipoteza conform căreia uleiul de cedru poate împiedica apariţia senilităţii şi a bolii Alzheimer.

  1. Cypress (Chiparos)

Isaia 41:19: Sădi-voi în pustiu: cedri, salcâmi, mirţi şi măslini şi în locuri neumblate: chiparoşi, platani şi ienuperi laolată, ca să vadă şi să-şi dea seama, să cerceteze şi să priceapă cu toţii, că mâna Domnului a făcut acestea.

Stiinţa modernă a demonstrat că inhalarea, aplicarea ori administrarea pe cale internă a uleiului de chiparos stimulează generarea de celule albe, lucru extrem de util după chimioterapie şi iradiere. Moleculele de ulei de chiparos au influenţă asupra tuturor aspectelor sistemului cardiovascular, inclusiv asupra vaselor de sânge si a inimii. Folosirea acestui ulei este benefică pentru artrită, laringită, vindecarea cicatricelor şi întărirea sistemului imunitar.

Acest ulei este extras din chiparos, al cărui lemn este atât de durabil încât ușile din chiparos ale Bazilicii Sf. Petru din Roma nu prezintă nicio urmă de deteriorare nici chiar după 1200 de ani.

  1. Frankincense (Tămâie)

Cuvântul ebraic pentru tămâie, “levonah”, este utilizat în Biblie de 22 de ori, fiind unul dintre cele mai recunoscute materiale din scriptură.

Cântarea Cântărilor 3:6: Cine este aceea care se ridică din pustiu, ca un stâlp de fum, parc-ar arde smirnă şi tămaie, parc-ar arde miresme iscusit gătite?

Leviticul 2:1: Dacă cineva voieşte să jertfească Domnului prinos de pâine, să aducă făină bună de grâu, să toarne peste ea untdelemn şi să pună pe ea tămâie.

Folosită pentru ritualuri religioase, condiment în mâncăruri şi pentru tot felul de vindecări, tămâia este al doilea ulei pe lista celor mai des menționate în Biblie. Vechii egipteni aveau o vorbă: tămâia poate vindeca totul, de la gută, la o inimă zdrobită.

Tămâia a fost folosită de către diferite religii şi personalități pentru:

  • reducerea neliniştei şi grijilor
  • întărirea capacității de concentrare pe idei de spiritualitate.
  1. Hyssop (Isop)

Trimiterile biblice la această plantă indică faptul că era probabil utilizată în practicile și ritualurile cu scop de purificare și curățare.

Ieşirea 12:22: Şi după aceea să luați un mănunchi de isop şi, muindu-l în sângele strâns de la miel într-un vas, să ungeți pragul de sus şi amândoi uşorii uşii…

Citatul de mai sus se referă la primul Paște evreiesc. În templele evreieşti, se ofereau aproape zilnic sacrificii animale, ceea ce ducea la probleme legate de mirosuri cumplite. Administrația templelor îi aproviziona regulat pe preoți cu ierburi mirositoare proaspete, care erau puse pe podeaua templului, în fiecare dimineață. Când oamenii călcau pe ele, zdrobeau frunzele și tulpinile, iar uleiurile parfumate din plante curățau și împrospătau aerul.

  1. Myrrh (Smirnă)

Una dintre ingredientele esențiale ale uleiului sfânt de miruire al lui Moise, smirna era extrem de apreciată de figurile biblice precum David și Solomon.

Matei 2:11: Şi intrând în casă, au văzut pe Prunc împreună cu Maria, mama Lui, şi căzând la pământ, s-au închinat lui, şi deschizând vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tămâie şi smirnă.

Smirna este uleiul cel mai des menționat în Biblie (de 156 de ori). Este primul ulei menționat în Vechiul Testament (Facerea 37:25) și ultimul menționat în Noul Testament (Apocalipsa 18:13). Este primul ulei primit de către Iisus, împreună cu tămâia și ultimul care i s-a oferit când se afla pe cruce.

  1. Myrtle (Mirt)

Isaia 55:13: În locul spinilor va creşte chiparosul şi în locul urzicii va creşte mirtul. A Domnului fi-va slava, spre veşnica şi nepieritoare pomenire.

Pentru evreii din vechime, pomul de mirt era simbol al păcii și dreptăţii, dar și o sursă din care să obţină ulei vindecător. Când au sărbatorit eliberarea din captivitatea Babilonului și reinstaurarea legii lui Moise, evreii au adunat ramuri de mirt (Neemia 8:15). În vremuri biblice, uleiul de mirt a fost folosit pentru următoarele motive:

  • să purifice tot ceea ce este murdar
  • să refacă activitatea normală a glandei tiroide
  • să decongestioneze traseul respirator și sinusurile.
  1. Onycha (Oniha, Onice mirositoare sau Răşină de benzoin)

Onycha era un ingredient al parfumului “pur și sfânt” pe care Moise l-a produs la cererea lui Dumnezeu.

Iesirea 30:34-35: Apoi a zis Domnul catre Moise: “Ia-ti mirodenii: stacte, oniha, halvan mirositor si tamaie curata, din toate aceeasi masura. Si fa din ele, cu ajutorul mestesugului facatorilor de aromate, un amestec de tamaiat, cu adaos de sare, curat si sfant.

Dacă uleiul de oniha a fost folosit în amestecul sfânt din timpul exodului, folosirea lui modernă este mult mai extinsă. El are un miros minunat de vanilie, deoarece conţine alehidă, care se găsește și în planta de vanilie. Oniha conţine mai mulţi acizi decât oricare alt ulei, inclusiv acidul benzoic. Acest ulei a fost folosit pentru calităţile sale antiseptice și mirosul său calmant.

  1. Cistus (Trandafirul lui Sharon)

Acest trandafir de stâncă are un parfum dulce, asemănător mierii, și poate fi floarea denumită “trandafirul lui Sharon”.

Cântarea Cantarilor 2:1: Eu sunt trandafirul din Sharom si lacramioara.

Trandafirul de stâncă nu este floarea tradiţională, cu parfum și tulpină de plină de spini, la care ne gândim în mod normal. Este o floare sălbatică, ce a crescut timp de mii de ani pe câmpiile Sharonului, la vest de Ierusalim. Trandafirul de Sharon poate:

  • să vindece tăieturile și vânătăile
  • să liniștească durerea nervului sciatic.

Efectele ungerii cu uleiuri biblice

Pe lângă compoziția lor chimică, care produce anumite efecte asupra corpului fizic, uleiurile biblice au anumite frecvențe, vibrații foarte înalte, care acționează asupra corpurilor subtile ale ființei.

Aplicarea uleiurilor biblice creează un cadru care permite alinierea unei persoane cu cel mai înalt nivel al conștiinței sale, pregătește corpul fizic și toate structurile să funcționeze ca un întreg, aliniat cu conștiința sa cea mai înaltă.

Ungerea cu uleiurile biblice acționează în primul rând asupra structurilor subtile, pentru echilibrarea lor, pentru diminuarea rezistențelor opuse diverselor aspecte ale vieții, pentru închiderea firească a rănilor și eliminarea blocajelor la aceste niveluri.

Această echilibrare va avea ca rezultat o sănătate mai bună a corpului fizic și o viață mai împlinită. După cum știm, sănătatea și calitatea vieții noastre sunt influențate, de la nivel profund, de blocajele noastre emoționale și energetice. Pentru o vindecare reală și de durată, fie a unor afecțiuni fizice, fie a unor aspecte dureroase ale vieții, este nevoie de o vindecare în primul rând la aceste niveluri.

Ungerea cu uleiurile biblice armonizează suflet–spirit–corp, făcându-le să funcționeze coerent, în simbioză. Această armonie va genera un sentiment de împlinire, de a fi “pe drumul adevărat” în viață, va duce la decizii și acțiuni conforme cu dorințele și nevoile personale.

Uleiurile biblice sunt un sprijin puternic pe drumul creșterii spirituale, extind și stabilizează conectarea cu Divinitatea, ajută la accesarea unor stări superioare de conștiință, a unor capacități noi.

În mod evident, oamenii înţelepţi din vechime puneau un mare preţ pe ceea ce numim noi astăzi bogăţie sau valori materiale (adică bani, proprietăţi, bunuri materiale, metale preţioase, animale etc.), dar și pe untdelemn sau ulei (adică uleiuri esenţiale).

Pildele lui Solomon 21:20: “Comori de preţ și untdelemn sunt în locuinţa celui înţelept, dar omul fără minte le risipește.”

Un om înţelept poate deţine aceeași informaţie, sau poate să aibă acces la aceeași informaţie ca un om de rând, însă modul diferit în care aplică și beneficiază de aceea informaţie îl face înţelept.

Se pare că în vechime noţiunea de untdelemn sau ulei era bine cunoscută, iar în Biblie sunt peste 200 de referinte la uleiuri și fragrante aromatice (în termenii noștrii de astăzi uleiuri esenţiale și apă florală), mai exact sunt 264 de referinţe și sunt menţionate 33 de uleiuri.

Însuși Dumnezeu a dat poruncă și instrucţiuni lui Moise, despre cum și ce să conţină Uleiul Sfânt. Uleiul Sfânt conţinea: smirnă, scorţișoară mirositoare, trestie mirositoare sau obligeană, casia și măsline.

Iesirea 30:22-24: Domnul a vorbit lui Moise şi a zis: “Ia din cele mai bune mirodenii: cinci sute de sicli de smirnă foarte curată, jumătate, adică două sute cincizeci de sicli de scorţişoară mirositoare, două sute cincizeci de sicli de trestie mirositoare, cinci sute de sicli de cassia, după siclul Sfântului Locas, şi un hin de untdelemn de măsline.”

Este fascinant că, deşi nu cunoşteau compoziţia chimică a uleiurilor şi nu aveau o explicaţie ştiinţifică despre uleiurile pe care le foloseau, totuşi, prin practică şi observaţie, primii creştini au ajuns să discearnă că anumite uleiuri sau arome provocau efecte specifice.

Aşa au ajuns să descopere uleiurile şi aromele care le provoca sau le aducea o stare de bucurie, de pace, îi elibera de îngrijorare şi “stres”, îi ajuta să gândească mai limpede, mai clar, îi eleva spiritual şi îi făcea mai eficienţi în rugăciunile şi activităţile lor spirituale– şi bineînţeles – aceste descoperiri s-au transmis mai departe.

Pentru a comanda uleiuri esenţiale pure, de cea mai înaltă calitate (cu grad terapeutic) şi pentru a beneficia de preţuri cu 24% reducere, creează-ţi astăzi un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) şi foloseşte ID-ul meu 10416169 la Sponsor şi Enroller, accesând link-ul:

După înscrierea ca membru Young Living, este foarte simplu şi uşor să comanzi, iar uleiurile vin în câteva zile la tine acasă. Explorează catalogul online şi vezi ce te atrage.

Îţi urez să experimentezi esenţele naturii în viaţa ta şi să te bucuri de sănătatea pe care uleiurile ne ajută să o păstrăm într-un mod natural!