Cum să scapi de celulită

How to get rid of cellulite

Celulita reprezintă unul din termenii medicali daţi aspectului neregulat, ca de „coajă de portocală” al pielii.  În linii mari, celulita reprezintă inflamaţia ţesutului gras subcutanat, dar de fapt celulita este grăsime stocată. Multe femei au celulită datorită unei alimentaţii nepotrivite, a lipsei exerciţiilor fizice de tonifiere, a hidratării slabe a organismului sau datorită unei circulaţii limfatice defectuoase, a dezechilibrele hormonale şi a moştenirii genetice. Celulita se dezvoltă ca rezultat al țesutului dens și saturat care se leagă de toxinele ce se colectează sub piele. Astfel, celulita este în esență o problemă de drenaj limfatic, deoarece toxinele și grasimea acumulată stagnează atunci când sistemul limfatic nu funcționează corespunzător.

Celulita poate fi prevenită şi îi poate fi chiar îmbunătăţit aspectul printr-o dietă echilibrată, o greutate optimă şi mult exercitiu fizic pentru a tonifia muşchii. Pe lângă toate acestea, masajele anti-celulitice pot să facă adevărate diferenţe în aspectul acesteia.

Una din explicaţiile pentru care mai mult femeile sunt afectate de aceasta decât bărbaţii, ar fi că metabolismul şi organismul feminin stochează diverse tipuri de grăsimi în ţesutul adipos pentru a fi pregătit în cazul unei eventuale sarcini. Acesta este un mecanism de protejare a speciei.

Cremele anticelulitice pot fi scumpe şi pline de substanţe chimice, aşa că încearcă să foloseşti reţete naturale de cremă anticelulitită, pe care o poţi face acasă, folosind doar ingrediente pure pe baza de ulei esenţial de grapefruit şi alte uleiuri esenţiale 100% pure din plante.

Câteva uleiuri esenţiale pătrund mai adânc în straturile pielii, iar după o utilizare de câteva săptămâni, vei observa că pielea ta este mai fermă, iar aspectul de coajă de portocală începe să capete mai multă uniformitate şi netezime.

Dacă vrei să obţii rezultate optime şi rapide cu uleiurile esenţiale împotriva celulitei, îţi sugerez să urmezi câţiva paşi necesari pentru pregătirea pielii. După ce urmezi paşii de mai jos, aplică uleiurile esenţiale prin masaj circular pe abdomen şi posterior, prin mişcări de jos în sus pe picioare, pentru a stimula circulaţia.

1. Exfoliază pielea
Exfolierea pielii este cel mai important pas pentru combaterea celulitei, întrucât este eliminat stratul de celule moarte. Dacă nu ai exfolia pielea, uleiurile esenţiale s-ar absorbi rapid în stratul de celule moarte şi nu ar ajunge să pătrundă adânc în piele pentru a o tonifia. Pentru exfoliere, poţi folosi o lufă, un scrub de calitate sau chiar un scrub din ingrediente la îndemână (zaţ de cafea, de exemplu).

2. Foloseşte apă călâie spre rece
Apa călâie, mai mult rece decât caldă, îmbunătăţeşte circulaţia, la fel ca exfolierea. Astfel, uleiurile esenţiale vor acţiona mai bine asupra celulitei.
Uleiurile esenţiale acţionează bine individual, însă pentru rezultate şi mai bune poţi alege să combini 2 sau mai multe uleiuri esenţiale. Din când în când, îţi recomand să schimbi combinaţia de uleiuri esenţiale, pentru ca celulita să nu-şi piardă sensibilitatea la acţiunea lor.

Uleiul esenţial de grapefruit (Grapefruit) are destule calităţi ce pot fi folosite cu succes în îmbunătăţirea aspectului celulitei. Chiar dacă, tehnic vorbind, aceasta nu va dispărea niciodată din tesut, cu siguranţă folosirea uleiului de grapefruit este o metodă de a o diminua, deoarece  conține cantități mari de enzime antiinflamatoare bromelaină, care ajută la descompunerea celulitei. Uleiul esenţial de grapefruit conţine şi alte substanţe ce pot ajuta la îmbunătăţirea aspectului celulitei într-un mod foarte evident. Asigură-te însă că îţi acoperi pielea când ieşi la soare, pentru a evita fototoxicitatea.

Printre altele, uleiul de grapefruit are efecte astringente, tonice şi lipofilice asupra pielii. Pentru îmbunătăţirea aspectului celulitei, cea mai bună metodă de folosire a acestui ulei este masajul local. Se folosesc mişcări circulare şi viguroase pe porţiunile de piele afectate, în direcţia inimii. Uleiul esenţial de grapefruit se diluează într-un ulei vegetal, care poate acoperi porţiuni mari de piele şi astfel să se disperseze moleculele volatile ale uleiului esenţial foarte bine. Doza recomandată pentru reţetele anti-celulitice făcute acasă este de obicei 18 – 30 de picături diluate în 30 ml de ulei vegetal. Un exemplu de ulei vegetal ar fi uleiul de nucă de cocos care ajută la hidratarea pielii.

Pentru o eficacitate crescută, mai poţi să înfăşori pulpele şi coapsele cu folie alimentară după ce aplici masajul cu loţiune, pentru a menţine căldura înăuntru şi a permite uleiului să pătrundă adânc în piele. Metoda terapiei cu caldură (folia) şi masajul limfatic sunt două dintre cele mai populare metode anti-celulitice care se folosesc şi în saloanele de frumuseţe.

O idee de reţetă pentru o loţiune anti-celulitică simplă (şi concentrată), la îndemâna oricui, pe care o poţi prepara acasă este să amesteci  60 ml de ulei de avocado cu 100 de picături de ulei esenţial de grapefruit. Agită bine de fiecare dată, înainte de a aplica pe zonele vizate. Aplică cinci zile pe săptămână, timp de 4 săptămâni în continuu. Apoi faci o săptămână pauză şi reiei. Cam după o lună, poate o lună jumatate ar trebui să începi să vezi rezultate vizibile.

Uleiul esenţial de fenicul (Fennel) are proprietăți puternice diuretice care ajută organismul să accelereze eliminarea deșeurilor stocate și reduce prevalența retenției de apă în țesut. Proprietățile sale îl fac potrivit pentru spargerea depozitelor grase de sub suprafața pielii.

Bine cunoscut pentru proprietățile sale de detoxifiere și de curățare, uleiul esenţial de ienupăr (Juniper) este foarte apreciat pentru reducerea acneei, retenția fluidelor și celulită. Ajută la curățarea și stimularea minții, este un tonic excelent pentru piele și de asemenea un remediu foarte bun în dureri articulare/artrită.

O altă reţetă anti-celulitică mai complexă ar fi să amesteci 40 de picături de ulei esenţial de grapefruit, 20 de picături de ulei esenţial de ienupăr (Juniper) şi 20 de picături de ulei esenţial de fenicul (Fennel), cu 30 ml de ulei de germeni de grâu şi 30 de ulei de macadamia. Aplică cantităţi moderate şi foloseşte una sau ambele metode de tratament. Dacă aplici prea multă loţiune, o vei irosi deoarece pielea absoarbe doar cât are nevoie. Poţi să amesteci 2 linguri de loţiune cu săruri de baie Epsom pentru o mai bună dispersie şi foloseşti apoi amestecul în apa de baie fierbinte. Masezi amestecul în piele şi mai aplici o dată după ce te-ai uscat.

Uleiul esenţial de muşcată (Geranium) este un alt ulei extraordinar, care susține în special pielea. De asemenea, îmbunătățește circulația și stimulează sistemul limfatic, contribuind la diminuarea retenției de apă și eliminarea toxinelor. O modalitate simplă de a utiliza uleiul esenţial de muşcată pentru celulită este de a amesteca 6 picături de ulei de muşcată cu 1 lingură de ulei de nucă de cocos. Cu acest amestec se face un masaj ferm în zonele afectate.

Uleiul esenţial de iarbă lămâioasă (Lemongrass) este un ulei cu proprietăți stimulante și sedative, precum și proprietăți puternice astringente și antidepresive. Proprietățile sale diuretice îl fac un bun remediu pentru retenția fluidelor și celulită.

Uleiul esenţial de lemn de cedru (Cedarwood) este eficient pentru echilibrarea pielii și eliminarea impurităților. Rolul său ca diuretic îl face un ulei foarte valoros pentru tratarea celulitei, retenția fluidelor și acumularea de toxine în sânge. Lemnul de cedru ajută la decongestionarea țesuturilor lente, atrăgând excesul de grăsime dintre țesuturi. Pentru un remediu simplu de tratare, amestecă 6 picături de ulei de lemn de cedru cu 1 lingură de ulei de nucă de cocos şi fă masaj în zonele afectate. Repetă zilnic.

Uleiul esenţial de rozmarin (Rosemary) este un ulei extraordinar, care combate retenția de lichide şi acumularea de toxine în țesuturi. Este, de asemenea, un ulei excelent pentru îmbunătățirea memoriei şi reduce oboseala mentală datorită proprietăților stimulative ale creierului.

Cea de-a treia reţetă anticelulitică presupune un amestec din câte 20 de picături din uleiuri esenţiale de rozmarin (Rosemary) şi fenicul (Fennel), câte 15 picături din uleiuri esenţiale de ienupăr şi grapefruit şi 5 picături de ulei esenţial de muşcată (Geranium). Combină toate aceste uleiuri într-o sticluţă goală de 5 ml (din sticlă închisă la culoare) şi amestecă-le bine. Poţi folosi acest amestec:

  • La perierea uscată: înainte de a face duş sau baie, pune 1-2 picături din amestecul pentru masaj anticelulitic pe peria din păr natural de periaj uscat. Folosind mişcări circulare mici, periază în sus picioarele şi mâinile, pentru stimularea şi îmbunătăţirea circulaţiei.
  • În baie: în timp ce se umple cada cu apă caldă, pune într-un bol mic de sticlă sau ceramică 5 ml de lapte (sau bază de săpun) şi 4-6 picături din amestecul de uleiuri anticelulitice. Când cada se umple, adaugă amestecul din bol, agită bine pentru a se dispersa amestecul în apă şi apoi scufundă-te în apă pentru 30 de minute, masând orice particulă plutitoare pe piele. Este important să nu adaugi uleiurile decât când cada este plină cu apă şi apa să nu fie foarte fierbinte, pentru a împiedica uleiurile esenţiale să se evapore.
  • La masaj: într-un bol mic de ceramică sau de sticlă combină 20 de ml de ulei de migdale dulci sau ulei din seminţe de struguri cu 10 picături din amestecul de uleiuri anticelulitice. Amestecă toate uleiurile bine şi masează-te pe corp.

Ca altă variantă, în cazul în care ţi se pare complicat să îţi prepari singură o loţiune de masaj anticelulitic, Young Living ne oferă uleiul de masaj Cel-Lite Magic, care combină beneficiile sănătoase ale uleiurilor vegetale special selectate cu vitamina E şi uleiurile esenţiale Young Living, pentru tonifierea şi hrănirea pielii. Acest ulei de masaj îmbunătățește circulația sanguine, reduce celulita și țesutul adipos.

Uleiurile vegetale din componenţa uleiului de masaj Cel-Lite Magic sunt: uleiul de migdale, uleiul fracţionat din nucă de cocos, uleiuri din seminţe de struguri, din măsline şi din germeni de grâu, iar uleiurile esenţiale care se găsesc în uleiul de masaj Cel-Lite sunt cele de lemn de cedru (Cedarwood), de salvie tămâioasă (Clary Sage), de chiparos (Cypress), de grapefruit (Grapefruit), de ienupăr (Juniper) şi de piper negru (Black Pepper).

Uleiurile vegetale din componenţa uleiului de masaj Cel-Lite Magic:

  • Uleiul de migdale este bogat în vitamina E și fitonutrienți, este foarte hrănitoar pentru piele, protejează membranele celulare împotriva deteriorării oxidative.
  • Uleiul de cocos (fracționat) este foarte ușor și stabil și facilitează absorbția altor uleiuri și extracte din plante. Nu are legături duble în lanțul său chimic și, prin urmare, nu se poate oxida; astfel, nu râncezește niciodată și are, în esență, o perioadă de valabilitate nelimitată.
  • Uleiul din semințe de struguri este textura ușoară, inodor și hrănește pielea.
  • Uleiul de măsline este bogat în fitonutrienți protectori și antioxidanti cum ar fi squalenele.
  • Uleiul din germeni de grâu este bogat în lecitină, vitamina E și vitaminele B. Protejează pielea de deteriorarea radicalilor liberi, este hidratantă și noncomedogenică.

Uleiurile esenţiale din componenţa uleiului de masaj Cel-Lite Magic:

  • Ulei esențial de lemn de cedru (Cedarwood) – este bogat în sesquiterpene, care stimulează creierul limbic, centrul emoțiilor și al memoriei. Stimulează glanda pineală, care secretă melatonina, îmbunătățind astfel gândurile, cogniția și memoria. Cedarwood dă, de asemenea, sentimentul de stabilitate și echilibru.
  • Ulei esențial de salvie (Clary Sage) – conține sclareol natural, un fitoestrogen care imita funcția de estrogenului. Ajută la reducerea crampelor menstruale, la sindromul premenstrual, PMS, la problemele de circulație și la echilibrarea hormonilor.
  • Ulei esențial de grapefruit (Grapefruit) – este decongestionant și ajută la arderea de grăsimilor Este bogat în limonene, care împiedică deteriorarea ADN-ului și are proprietăți anticoagulante. Această aromă poate fi foarte calmantă și poate aduce un sentiment de integritate.
  • Ulei esențial de chiparos (Cypress) este antibacterian, antimicrobian, antiseptic și îmbunătățește circulația și drenajul limfatic. Reduce edemul și retenția de apă și consolidează sistemul vascular.
  • Ulei esențial de ienupar (Juniper) –  funcționează ca un detoxifiant puternic si îmbunătățește funcția renală.
  • Ulei esențial de piper negru (Black Pepper) – stimulează sistemul endocrin și mărește energia în toate sistemele corpului. Este antiinflamator și combate durerea profundă a țesuturilor. Acesta a fost utilizat în mod tradițional pentru a trata artrita.

Folosește uleiul de masaj Cel-Lite Magic Massage Oil (236 ml) la masarea zonelor pe care vrei să le întărești și tonifici, agitând bine înainte de utilizare. Păstrează sticla cu ulei de masaj Cel-Lite, ca şi uleiurile esenţiale, într-un loc răcoros și uscat.

Pentru a comanda uleiuri esenţiale pure, de cea mai înaltă calitate (cu grad terapeutic) şi pentru a beneficia de preţuri cu 24% reducere, creează-ţi astăzi un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) şi foloseşte ID-ul meu 10416169 la Sponsor şi Enroller, accesând link-ul:

După înscrierea ca membru Young Living, este foarte simplu şi uşor să comanzi, iar uleiurile vin în câteva zile la tine acasă. Explorează catalogul online şi vezi ce te atrage.

Îţi urez să experimentezi esenţele naturii în viaţa ta şi să te bucuri de sănătatea pe care uleiurile ne ajută să o păstrăm într-un mod natural!